Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamentul din farfurie Hrişca apără organismul de numeroase boli

ro

29 Jun, 2014 22:09 1577 Marime text
Hrişca este considerată bună atât în diete, cât şi pentru menţinerea sănătăii organismului

Hrişca - aliment

Hrişca este un aliment popular în ţări precum România, Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. La noi în ţară, este folosită mai ales în Bucovina, unde, în reţeta sarmalelor, este cuprins şi acest aliment. Deşi tendinţa este de a considera hrişca „un membru“ al familiei cerealelor, trebuie menţionat că, de fapt, aceasta este înrudită cu ştevia creaţă şi rubarba. Este bogată în elemente nutritive care ajută la protejarea organismului de factorii externi şi îl întăreşte, mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

Hrişca - medicament

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2. De asemenea, conţine proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier. Efectele consumului de hrişcă sunt numeroase. Astfel, specialiştii consideră că acest aliment ajută în menţinerea nivelului de glucoză în limite normale, în prevenirea diabetului de tip II, iar multitudinea de vitamine şi minerale scade probabilitatea dezvoltării unor forme de cancer, menţine sistemul nervos tânăr, îmbunătăţeşte capacitatea de memorare, protejează împotriva accidentelor vasculare, scade colesterolul şi previne apariţia pietrelor la bilă. Aşadar, hrişca, hrănitoare, aromată şi gustoasă, este un aliment care ar trebui să fie prezent în bucătăria noastră. De menţionat că aceasta ajută şi la menţinerea greutăţii în limite normale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii