Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În prag de epidemie Oficial de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Constanţa, în topul cazurilor confirmate de gripă

ro

25 Jan, 2019 00:00 1595 Marime text
Doi oameni au murit deja la Constanţa din cauza gripei. Cei doi bărbaţi aveau 57, respectiv 60 de ani, nu erau vaccinaţi, iar primul nu avea alte afecţiuni cunoscute. Institutul Naţional pentru Sănătate Publică a declarat a doua săptămână epidemică la rând în România, Ministerul Sănătăţii urmând să declare, cel mai probabil, epidemie la nivel naţional.
 
Spitalele au restricţionat accesul, şcolile rămân închise săptămâna aceasta, iar Ministerul Sănătăţii face apel la oameni să se protejeze cât mai mult, iar cei nevaccinaţi să se imunizeze.
 
Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, a fost declarată a doua săptămână epidemică consecutivă între 14 şi 20 ianuarie 2019. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere regională în zona de sud a ţării şi cu focare locale şi cazuri sporadice în restul ţării.
 
Morbiditatea prin infecţii a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%. La nivel naţional au fost înregistrate 58 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe.
 
În săptămâna studiată, numărul de decese confirmate era 24, însă, conform MS, la ora redactării acestui material erau 34 de decese confirmate cu virus gripal. La nivel naţional, Bucureşti se află pe primul loc la numărul de cazuri de gripă confirmate, urmat de Constanţa, cu 49 de cazuri confirmate, şi de Olt, cu 48 de cazuri.
 
Citeşte şi:
 
Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 34

Elevii vor avea liber și vineri. Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea cursurilor din cauza epidemiei de gripă (document)

Primele două decese din cauza virusului gripal au fost înregistrate la Constanţa

Reguli noi pentru pacienţii şi vizitatorii care trec pragul Spitalului Judeţean Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii