Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre de Guvern privind raportarea în Registrul Electronic Național de Vaccinări

ro

18 May, 2022 15:01 1279 Marime text
Vaccinare, imagine cu rol ilustrativ, Sursa: Pexels
  • La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi 18 mai 2022, proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea metodologiei de raportare și a circuitului informațional în Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Actul normativ urmărește optimizarea raportării vaccinărilor prin actualizarea  cadrului legislativ  privind metodologia de raportare și a circuitului informațional în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) de către toți furnizorii de servicii medicale de vaccinare.

Astfel, furnizorii de servicii medicale, care prestează servicii de vaccinare, indiferent de forma de organizare a asistenței medicale în cadrul sistemului public și privat și indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligația de a se înregistra în RENV ca utilizatori cu scopul de a beneficia de date de acces în vederea raportării.

Actul normativ prevede, în premieră, și sancțiuni contravenționale pentru neînregistrarea datelor în RENV. Neînregistrarea datelor în RENV constituie contravenție și se sancționează cu amenzi între 500 și 5000 lei. 

RENV se află în proprietatea și administrarea Institutului Național de Sănătate Publică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii