Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gunoaie abandonate pe străzile din municipiul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)

ro

18 May, 2022 09:09 1112 Marime text
Gunoaie. Foto: Primăria ConstanțaSăptămâna trecută, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități de control care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Potrivit unui comunicat al PMC, polițiștii locali au monitorizat modul în care persoanele fizice și juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă proprietățile sunt îngrijite corespunzător.

„S-au aplicat 284 sancțiuni contravenționale pentru scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane), neigienizarea imobilelor ori pentru nerespectarea regimului juridic al deșeurilor, nerespectarea graficului de colectare a deșeurilor sau pentru murdărirea cu diverse substanțe a drumului public.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate“ - au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța. .


Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 147.650 lei.

„Controale pe această tematică vor continua și în perioada următoare.

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze fapte antisociale care țin de buna gospodărieși protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii