Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HEKA Hospital Aveţi dureri la nivelul cefei? Nu le ignoraţi!

ro

30 Oct, 2023 17:00 1452 Marime text
  • În afară de durere, suferinţa rădăcinii nervoase se poate manifesta şi prin tulburări de sensibilitate (furnicături sau amorţeală) sau scăderea forţei musculare pentru anumiţi muşchi.
  • Examenul neurologic stabileşte cât de severă este afectarea rădăcinii nervoase şi a măduvei, iar RMN arată cu precizie unde este hernia
 
Durerile la nivelul cefei nu trebuie să fie ignorate, iar acest lucru este evidențiat și de către medicul neurolog Adrian Barbu, de la HEKA Hospital Constanța.
 
Cadrul medical atrage atenţia că în cazul unei hernii de disc cervicală neglijate, urmările pot fi dezastroase, putând să se ajungă până la tetraplegie. Consultarea unui specialist în cazul apariţiei durerilor trebuie urgentată.
 
În prima fază a bolii, cea în care există doar un disc uzat, degenerat, avem dureri în zona cervicală însoţite contractură musculară care se poate extinde şi la nivelul toracelui superior – omoplaţi. Acestea evoluează de obicei în pusee declanşate de efort, frig, umezeală, drumuri lungi, etc, şi se remit în câteva zile în condiţii de repaus şi tratament medicamentos. Pe măsură ce uzura discului avansează, aceste episoade devin din ce în ce mai dese, mai grave şi mai rezistente la tratament. În afară de durere, suferinţa rădăcinii nervoase se poate manifesta şi prin tulburări de sensibilitate (furnicături sau amorţeală) sau scăderea forţei musculare pentru anumiţi muşchi.
 
Compresiunea măduvei cervicale (mielopatie) se manifestă prin scăderea forţei musculare atât în muşchii mâinii cât şi la picior, cu scăderea capacităţii de efort şi dificultăţi la mers; apar de asemenea tulburări de sensibilitate şi disfuncţii sfincteriene. Durerea este de obicei doar cervicală şi nu este foarte intensă.
 
Examenul neurologic stabileşte cât de severă este afectarea rădăcinii nervoase şi a măduvei, iar RMN arată cu precizie unde este hernia, cât de mare este ea şi cât de mult afectează măduva. Atunci când nu se poate face RMN, alternativa este examenul computer-tomograf (CT), care oferă însă informaţii mult mai puţine.
 
Heka Hospital își așteaptă pacienții, prin programări la numerele de telefon 0733334352 sau 0754227060 sau pe site-ul oficial https://www.hekahospital.com/programare/
 
Citește și
 
HEKA Hospital „Afecțiunile urechilor, nasului și gâtului nu trebuie tratate superficial pentru că pot determina complicații grave”

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii