Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elekta Limited UK va furniza echipamentele de radioterapie pentru Spitalul Judeţean Constanţa

ro

10 Nov, 2017 00:00 2632 Marime text
Spitalul Judeţean Constanţa va fi dotat cu echipamente de radioterapie, necesare pentru tratarea pacienţilor cu afecţiuni oncologice. 
În acest sens, ieri, la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie pentru unitatea medicală constănţeană, în cadrul programului derulat cu Banca Mondială.
 
Echipamentele medicale care vor fi furnizate în cadrul acestui contract provin de la compania Elekta Limited UK, care produce acceleratoare medicale liniare pentru spitale. Compania a fost înfiinţată în 1996 şi are sediul în Crawley, Marea Britanie. Elekta Ltd operează ca filială a Elekta AB.
 
La ceremonia de semnare a contractului au fost prezenţi, printre alţii, Jaroslaw Lange, reprezentantul producătorului de echipamente, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, şi Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Alte patru spitale din ţară vor beneficia de sisteme de radioterapie. Este vorba despre unităţi sanitare din Galaţi şi Baia Mare, Institutul Oncologic Bucureşti şi Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii