Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele nebănuite ale consumului de pere asupra organismului

ro

11 Feb, 2020 00:00 1776 Marime text

Perele sunt extrem de sănătoase, având un conținut ridicat de fibre, vitamine, precum și antioxidanți de preț care protejează organismul, întărind sistemul imunitar, scrie antena3.ro.


Pe lângă gustul lor deosebit, ai o sumedenie de alte motive pentru a consuma pere, printre care și proprietățile medicinale pe care aceste fructe le dețin.


Beneficiile perelor: 

 
  1. Îmbunătățesc digestia – fructul cărnos și bogat în fibre are un impact pozitiv asupra digestiei. O singură pară consumată oferă 18% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Fiind vorba în mare parte despre fibre insolubile, tranzitul intestinal este accelerat. Totodată, perele stimulează și secreția de sucuri digestive și combat atât diareea cât și constipația.

  1. Sunt sărace în calorii – perele fac parte din grupul fructelor cu cele mai puține calorii, o pară de dimenisuni medii având 100 de calorii, adică în jur de 5% din aportul caloric zilnic. Fiind bogate în fibre, perele oferă senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că sunt recomandate în curele de slabire.

  1. Au proprietăți antioxidante – la fel ca majoritatea fructelor, și perele dețin proprietăți antioxidante de preț, ceea ce înseamnă că luptă împotriva efectelor radicalilor liberi din organism, scrie doc.ro.


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii