Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce este sucul de morcovi un aliat al sănătăţii

ro

24 Jun, 2015 00:00 1988 Marime text
Sucul de morcovi este o băutură cu calităţi terapeutice foarte variate. El constituie cea mai importantă sursă de vitamina A şi în special de provitamina A, pe lângă o serie de alte vitamine, precum B, C, D, E, G, K, zaharuri (levuloză şi dextroză), brom, calciu, cupru, fosfor, magneziu, mangan, potasiu şi sulf. Sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formaţiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolvă formaţiunile canceroase şi are un aport important în menţinerea structurii dinţilor. De asemenea, ajută la prevenirea anemiei şi întăreşte imunitatea.
 
Util în tratarea afecţiunilor respiratorii şi infecţioase, sucul de morcovi reprezintă o sursă excelentă de fibre alimentare şi proteine, oferă senzaţia de saţietate şi ajută la detoxifierea organismului. În plus, îmbunătăţeşte digestia, contribuie la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului şi curăţă vasele de sânge de depunerile de colesterol. Are un aport caloric foarte redus şi determină organismul să ardă depozitele adipoase pentru a avea energie. Sucul de morcovi are acţiune antiinflamatoare, revitalizează pielea şi este folosit în tratamentul dermatitelor, eczemelor şi iritaţiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii