Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:46 26 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este importantă vitamina C

ro

22 May, 2017 00:00 780 Marime text
Vitamina C, una dintre cele mai comune componente antioxidante din fructe şi legume, are puternice proprietăţi antioxidante, antiinfecţioase, antibacteriene şi antitoxice. Datorită proprietăţilor sale, întăreşte sistemul imunitar şi favorizează asimilarea fierului de către organism. Tot vitamina C stimulează producţia de anticorpi.
 
O dietă bogată în vitamina C poate micşora riscul de dezvoltare a bolilor de inimă. Specialiştii de la Universitatea din Copenhaga şi Spitalul Herlev şi Gentofte au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele legate de codul genetic și de consumul de fructe și legume a circa 100.000 de persoane. Printre cele mai bogate surse naturale de vitamina C se numără fructele (portocale, kiwi, mango, căpşuni, pepene galben, mandarine, ananas, kaki, zmeură, afine, mure, gutui, mere, avocado, banane) şi legumele (pătrunjel, ardei iute, broccoli, hrean, varză de bruxelles, conopidă, arpagic, cartof dulce, ridichi, praz, varză murată, dovlecei, anghinare, ceapă). Orice procedeu de încălzire (fierbere, coacere, prăjire) la peste 60 de grade inactivează vitamina C.
  
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii