De ce este bine să consumăm ciuperci
De ce este bine să consumăm ciuperci
							
							 27 Nov, 2017 00:00 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                   
				                   
				                   
				                
							
							 2330
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						
				                   
				                   
				                
							
							 2330
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos. Un compus (eritadenina) din ciupercile numite ''shiitake'' ajută ficatul să proceseze colesterolul.
Ciupercile ''Champignon'' (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sănătății. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui. În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

															
														
										
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
						
					