Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul frecvent de avocado previne diabetul

ro

18 Dec, 2014 12:30 1968 Marime text
Avocado, un fruct sănătos şi hrănitor, conţine antioxidanţi cu rol important în ceea ce priveşte neutralizarea radicalilor liberi. Printre substanţele conţinute de avocado se numără vitaminele A, B, C, E, K, acid folic, fibre alimentare, aminoacizi esenţiali, carotenoizi, fitosteroli, seleniu, zinc, potasiu şi Omega-3. Datorită conţinutului de carotenoizi, avocado contribuie la întărirea sistemului imunitar, protejează sănătatea ochilor şi ajută la funcţionarea normală a sistemului de reproducere.
 
Consumul de avocado ajută la reglarea nivelului de trigliceride şi previne diabetul. Acest fruct are proprietăţi antiinflamatorii, luptă împotriva inflamaţiei, previne şi atenuează afecţiuni precum artrita reumatoidă şi osteoartrita. De asemenea, avocado conţine şi acid oleic, care reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. În plus, consumat frecvent, avocado protejează inima, previne bolile cardiovasculare, hipertensiunea şi atacul cerebral.
 
Tot avocado accelerează metabolismul, creşte densitatea osoasă şi ajuta sistemul osos al copiilor să se dezvolte normal. Totodată, previne pierderea memoriei şi accelerarea bolilor mentale în cazul persoanelor care suferă de Alzheimer. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii