Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile sâmburelului de avocado

ro

22 Jan, 2020 00:00 2049 Marime text
Sâmburele de avocado conţine o cantitate numeroşi acizi graşi, fibre, carbohidraţi şi o cantitate mică de proteine, potrivit csid.ro.
 
De asemenea, este considerat o sursă bogată de fitochimicale, inclusiv substanţe pe care planta le produce pentru a se proteja.
 
Ce proprietăţi şi beneficii are sâmburele avocado
Colesterol: în urma unor experimente realizate pe şoareci s-a descoperit că sâmburele de avocado este ideal pentru reducerea colesterolului total, dar mai ales a colesterolului LDL.
Diabet: în urma unor experimente realizate pe şobolani, studiile recente arată sâmburele de avocado poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge în cazul şobolanilor cu diabet.
Tensiune arterială: studiile realizate pe animale sugerează că extractul de sâmbure de avocado poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, ajutând astfel la reducerea tensiunii arteriale, un factor de risc al bolilor de inimă.
Antioxidant: testele făcute asupra extractului din sâmburele de avocado arată că acesta are proprietăţi antioxidante puternice.
Antibacterian: în urma unui studiu s-a descoperit că extractul de sâmbure de avocado opreşte creşterea bacteriilor Clostridium.
Antifungic: sâmburele de avocado opreşte dezvoltarea fungilor, în special împiedică apariţia infecţiei Candida albicans, arată studiile.
 
Sursă foto: csid.ro/ profimediaimages.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii