Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:52 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce ingrediente periculoase ascunde cafeaua

ro

15 Sep, 2016 00:00 1099 Marime text
Boabele de cafea și cofeina nu sunt singurele ingrediente din ceașca de cafea pe care o bei în fiecare dimineață.
Grâul, soia, orzul, secara, semințele de acai, zahărul brun, porumbul, năutul, malţul, cicoarea, și amidonul sunt adesea adăugate în cafeaua măcinată pentru a-i mări volumul, susţine un nou studiu elaborat de cercetătorii americani.

De ce sunt adăugate aceste ingrediente în cafea?

Cererea ridicată de cafea și seceta sunt responsabile, cel putin parțial, de tendința producătorilor de a introduce în cafeaua măcinată și alte ingrediente. În plus, o maladie care afectează arborele de cafea, denumită "rugina cafelei", a lovit puternic în ultimii ani producția din America Latină.

Dacă pentru majoritatea băutorilor de cafea, aceste ingrediente sunt inofensive, acestea reprezintă un pericol pentru persoanele cu diferite intoleranțe – la soia și gluten – care simt chiar şi cantităţile foarte mici de grâu, soia, orz sau secară din ceaşca de dimineaţă.
"Grâul și soia sunt alergeni alimentari majori potrivit către FDA", a declarat Joan Salge Blake profesor la Universitatea din Boston, citat de realitatea.net.
Din păcate este aproape imposibil pentru consumatori să detecteze impuritățile din cafea, prezența diferitelor ingrediente în afara boabelor de cafea fiind detectată la microscop.
Indicat este să cumpăraţi cafea boabe, pe care să o măcinaţi acasă, înainte de preparare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii