Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Castravetele luptă cu arsurile interne și externe

ro

24 Nov, 2018 00:00 2131 Marime text
Castravetele întărește articulațiile. Silica din castravete ajută la întărirea țesuturilor de legătură din jurul mușchilor și articulațiilor. Stimulează digestia și ajută la pierderea în greutate. Poate fi folosit în supe și salate, sau combinat cu iaurt. Castravetele are calorii negative, astfel el devine un bun aliat al curelor de slăbire, transmite Agerpres.ro 
 
Castravetele luptă cu arsurile interne și externe. Sucul de castravete consumat zilnic reduce aciditatea ridicată a stomacului, gastrita sau ulcerul peptic. Și erepsina, o proteină prezentă în castravete ajută în digestie. Este un calmat și în cazul arsurilor solare.
 
Conține secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol, compuși care reduc riscul apariției mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, la sân sau de prostată.
 
De asemenea, contribuie la reducerea nivelului de colesterol și, datorită conținutului bogat în fibre, potasiu și magneziu, ajută la reglarea tensiunii arteriale. Pacienții cu probleme de tensiune mare sau mică își pot reduce simptomele mâncând castravete.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii