Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile ceaiului de pelin

ro

15 Dec, 2016 00:00 2152 Marime text
Pelinul este un arbust peren cu frunze verzi-argintii şi un gust amar, care creşte în special în Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Conţine principii amare, ulei volatil (cea mai importantă componentă a acestuia este tuiona), substanţe de natură carotenoidică, fitosteroli, lactone, acizi organici, vitaminele B6 şi C.
 
Această plantă se numără printre cele mai eficiente în tratarea şi prevenirea multor afecţiuni hepatice, inclusiv icterul şi hepatita. Ceaiul de pelin are proprietăţi antiseptice, antispastice, carminative, antipiretice şi vermifuge, fiind indicat în tratamentul unor probleme gastrice, precum balonarea, flatulenţa, indigestia, lipsa poftei de mâncare. Ceaiul de pelin este eficient în detoxifierea organismului şi stimularea sistemului imunitar. De asemenea, acest ceai poate scădea febra şi reduce inflamaţiile căilor respiratorii.
 
Folosit sub formă de comprese, ceaiul de pelin este eficient în tratarea rănilor, a înţepaturilor de insecte sau a altor probleme cutanate. Totodată, este întrebuinţat în afecţiuni precum edeme renale, anorexie, hemoroizi, răni cu dificultăţi de vindecare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii