Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile aduse de consumul de smochine, fructul regilor

ro

16 Jul, 2020 00:00 2553 Marime text
  • Se recomandă un consum echilibrat de smochine, iar excesele sunt de evitat
Smochinele, numite în trecut fructul regilor, au nenumărate beneficii pentru buna funcționare a organismului, dar și pentru întreținerea frumuseții.
Potrivit specialiștilor, smochinele conțin nutrienți și numeroase vitamine, careîși aduc aportul la sănătatea organismului.
Totuși, aceștia atrag atenția că smochinele proaspete sunt de preferat celor uscate, deoarece au mai puține calorii.

Nutriționiștii explică faptul că și smonchinele proaspete, și cele uscate sunt bogate în fibre, care asigură un bun tranzit intenstinal, reglează glicemia și țin sub control nivelul colesterolului.
De asemenea, smochinele sunt o foarte bună sursă de vitamine și minerale, căci conțin vitaminele A, C, K, vitamine din complexul B, fier, mangan, magneziu, zinc, cupru și potasiu.
Din smochine se pot realiza măști faciale foarte eficiente pentru hidratare și întreținerea pielii, iaar consumul acestui fruct ar putea avea efect benefic și împotriva căderii părului, grație zincului și cuprului pe care le conține.

Specialiștii în nutriție atrag atenția însă cu privire la faptul că se recomandă un consum echilibrat de smochine, iar excesele sunt de evitat.

Sursa foto: wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii