Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Apa mării, un medicament pentru aparatul respirator

ro

28 Jul, 2015 11:37 2309 Marime text
Apa sărată a mării reprezintă o metodă de necontestat în tratarea unor probleme de sănătate, dar şi pentru odihnă fizică şi psihică. Aerul de mare tratează eficient căile respiratorii, fiind extrem de benefic pentru persoanele care suferă de afecţiuni cronice ale aparatului respirator, precum bronşitele, sinuzitele sau rinitele alergice. Sărurile minerale şi substanţe precum magneziu, calciu şi potasiu, pe care aerul marin le conţine, sunt un adevărat medicament pentru aparatul respirator.
 
Datorită conţinutului bogat în minerale, scăldatul în apele marii face ca durerile provocate de reumatism să dispară. În plus, marea stimulează şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi întăreşte sănătatea inimii. Concentraţia puternică de sare, ce caracterizează apa mării, curăţă eficient pielea de substanţele nocive acumulate, motiv pentru care apa mării este recomandată în tratarea unor afecţiuni grave ale pielii, cum ar fi psoriazisul.
 
În plus, substanţele minerale pe care apa marină le conţine elimină sursele de infecţie ale pielii, vindecă acneea, iritaţiile şi mâncărimile pielii. Apa marii activează metabolismul, stimulează secreţia de endorfine, alungă tristeţea, depresia şi starea de oboseală. Apa caldă a mării favorizează sudarea mai rapidă a fracturilor, zona afectată se irigă mai bine cu sânge şi primeşte calciul şi magneziul atât de importante pentru întărirea oaselor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii