Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţul făcut de ministrul sănătăţii. Cu ce aparat va fi dotat Spitalul Judeţean Constanţa şi la ce foloseşte

ro

22 May, 2019 01:39 2170 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, aflat ieri în judeţul Vaslui a anunţat că instituţia pe care o conduce ''are cel cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată'' şi aşteaptă solicitări din partea unităţilor sanitare pentru finanţări.

Ea a precizat că, în acest an, Ministerul Sănătăţii finanţează Spitalul Judeţean Constanţa pentru achiziţia unui scintigraf.

"Aştept în continuare solicitările spitalelor din judeţul Suceava (...) Noi ne ţinem de cuvânt", a mai spus Pintea.
 
Potrivit neolife.ro, scintigrafia este tehnica imagistică modernă, utilizată în medicina nucleară, ce permite diagnosticarea a numeroase afecţiuni prin introducerea în organism a unei substanţe radioactive numită trasor, care are afinitate pentru anumite organe, şi detectarea radiaţiilor emise la exteriorul corpului de un aparat special numit GAMMA CAMERA. Prin prelucrarea imaginilor brute cu ajutorul unor programe speciale se pot reproduce imagini tridimensionale.
 

Scintigrafia este o metodă nedureroasă, ce permite diagnosticarea unei multitudini de afecţiuni structurale sau patologice, acolo unde investigaţiile ecografice, de radiologie conventionala, computer tomograf, sau RMN nu furnizeaza informaţii suficiente.
Investigaţiile scintigrafice cardiacă, cerebrala, a plămânului, osoasa şi cea a rinichiului cu DTPA sunt cele mai răspândite proceduri de diagnosticare ale medicinii nucleare.


Pacientului i se va administra intravenos, substanţă cu radiotrasor.

Radiotrasorul se va acumula în organul supus examinării într-un anumit interval de timp.

Timpul de aşteptare pana la efectuarea procedurii poate varia de la câteva minute în cazul scintigrafiei hepatice, până la două-trei ore în cazul scintigrafiei osoase.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii