Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente pentru o memorie mai bună

ro

17 Feb, 2021 00:00 1761 Marime text

 
Un regim alimentar sănătos potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală, scrie Agerpres.
 
Un studiu publicat de revista britanică "Neurology" ajută la înţelegerea relaţiei care există între o dietă sănătoasă şi prevenirea pierderii memoriei.

Potrivit cercetătorilor, o dietă sănătoasă trebuie să conţină mari cantităţi de legume, precum brocoli care are o însemnată cantitate de vitamine. De asemenea, este important consumul de fructe uscate, peşte şi carne roşie.
 
În psihologie, memoria este procesul în care informația este codificată, stocată și recuperată, conform wikipedia.org.
 
Codificarea permite informațiilor din lumea exterioară sa să ajunga la cele cinci simțuri în formele de stimuli chimici și fizici.
 
În această primă etapă informațiile trebuie să fie schimbate, astfel încât să poată să fie puse în procesul de codare. Depozitarea este a doua etapă sau proces de memorie. Aceasta implică faptul că informația este menținută pe perioade de timp. În cele din urmă al treilea proces este recuperarea informațiilor care au fost stocate. Aceste informații trebuie să fie localizate și readuse la conștiința. Unele încercări de recuperare se pot realiza fără efort din cauza tipului de informații, iar alte încercări de a aminti informațiile stocate pot fi mai dificile din diferite motive.
 
Sursă foto: Arhivă de Constanța
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii