Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila Distribuția pastilelor de iodură va fi gratuită, după o informare clară a populaţiei

ro

26 Mar, 2022 14:38 2270 Marime text
Alexandru Rafila, foto: Faceook/ Ministerul Sănătății - România

Ministrul Sănătaţii, Alexandru Rafila, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susținuă sâmbătă, 26 martie, la Palatul Victoria, că distribuţia pastilelor cu iodură de potasiu către populaţie ar putea dura două-trei săptămâni, menţionând însă că acest lucru se va face doar după o informare foarte clară.
 

„Trebuie să evaluăm (perioada de timp în care vor fi distribuite pastilele - n.r.), pentru că nu discutăm de 100.000 sau un milion de persoane care trebuie să primească aceste pastile, discutăm de câteva milioane de familii şi timpul alocat acestei distribuţii trebuie să fie corespunzător posibilităţii de a le distribui.

Noi avem în România circa 10.000 de medici de familie, pe listele acestor medici de familie se găsesc 16 milioane de persoane şi în mod evident este necesar un interval de două-trei săptămâni, probabil, încât ei să poată să îşi cheme pe rând toţi pacienţii şi să poată să le distribuie aceste pastile", a afirmat ministrul.


El a spus că acest lucru se va face doar după o informare foarte clară a populaţiei, printr-o campanie de informare publică asupra modului de utilizare a acestor pastile, precizând că este foarte probabil să nu fie nevoie de utilizarea acestora în perioada următoare. 




Ministrul a menţionat că pastilele de iodură de potasiu vor fi furnizate în mod gratuit, pentru că este o problemă de sănătate publică.

Fabrica Antibiotice Iaşi a produs 30 de milioane de comprimate cu iodură de potasiu, iar marea majoritate a acestora au fost distribuite deja către depozitele direcţiilor de sănătate publică din ţară.

video: Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii