Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceaconstantei.ro Crème pâtissière

ro

13 Dec, 2015 00:00 1898 Marime text


Cu o denumire pompoasă, crema pâtissière este, de fapt, celebra cremă de vanilie care umple eclerurile. Bineînţeles, se poate folosi în multe preparate. Eu, spre exemplu, am folosit-o pentru a umple conuri şi cupe făcute din aluat dulce.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 100 gr zahăr pudră
  • 40 gr făină
  • Vanilie
Se încălzeşte laptele în care am pus miezul păstăii de vanilie, dar şi păstaia.
Într-un castron amestecăm gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm făina, apoi încorporăm laptele încălzit (din care, bineînţeles, am scos păstaia de vanilie). După ce am amestecat bine transferăm lichidul rezultat înapoi în crăticioara în care am încălzit laptele şi lăsăm la foc mic, amestecând încontinuu, până se îngroaşă.
După ce crema a devenit de consistenţa dorită trebuie lăsată încă vreo două minute pe foc, pentru a se găti bine făina din ea.
Apoi… o folosiţi cum poftiţi: la ecleruri, tarte cu fructe, cremşnit, rulouri sau cupe.

Sursa: Voceaconstantei.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii