Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

voceaconstantei.ro Tort Curcubeu

ro

20 Apr, 2015 00:00 3324 Marime text



Ingrediente:

300 g zahăr
250 g făină
1 pachet praf de copt
1/2 linguriţă sare
115 g unt
240 ml lapte
1 lingură zeama de lămâie
4 albuşuri
frişcă

Pentru crema ganache:

400 ml frişcă lichidă
440 gr ciocolată albă

A fost experimentul pentru care m-am pregătit vreme bună, am comandat coloranţi, am gândit ce cremă să fac şi aşa mai departe. Reţeta originală avea o altfel de umplutură, însă eu am făcut ganache de ciocolată albă, una dintre cremele mele preferate. Tava în care am făcut blaturile a avut 24 cm, deci au ieşit mai subţiri.
Am găsit reţeta pe site-ul http://isabelacuisine.ro. Întâi de toate trebuie să ne asigurăm că untul, laptele şi ouăle sunt la temperatura camerei, deci trebuiesc scoase din frigider de seara, sau cu câteva ore înainte.
Cernem făina împreună cu sarea, praful de copt şi bicarbonatul, apoi amestecăm cu zahărul.
Punem o lingură de oţet sau de zeamă de lămâie în lapte, şi îl lăsăm aproximativ 15 minute.
Turnăm laptele şi untul moale peste făină şi restul ingredientelor şi mixăm două minute la viteză medie.
Adăugăm albuşurile şi mai mixăm vreo două minute.
Cântărim dinainte vasul în care am mixat şi îl scădem din noul total, astfel încât să ştim exact ce cantitate trebuie să împărţim la şase.
Am pus câte 178 grame (atât mi-a dat mie) în şase castroane, apoi cu o scobitoare luăm câte un pic de colorant gel sau pudră. Eu am folosit pudră.
Amestecăm şi reglăm până obţinem o culoare foarte intensă. Ideal ar fi să avem şase forme la fel. Însă, eu am avut numai una. Aşa că am folosit-o, pe rând, pentru toate cele şase blaturi. Important este să ungem forma cu unt, apoi punem compoziţia pe care o nivelăm cu ajutorul unei linguri, cu mişcări circulare, apoi lovim forma de câteva ori de masă, pentru a fi siguri că stratul e egal.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20 min. Facem şi testul scobitorii, iar dacă iese curată scoatem din cuptor. Lăsăm blaturile să se răcească pentru a le orna. Cu vreo 6 ore înainte să vă apucaţi să coaceţi blaturile topiţi 220 gr ciocolată albă la bain marie, în 200 gr frişcă lichidă. Vă dau un sfat: puneţi peste oala cu apă fierbinte un vas yena. Astfel, nimic nu se va lipi sau arde. Aşadar, încălziţi frişca lichidă, topiţi ciocolata albă şi lăsaţi 6 ore la răcit, la frigider. După ce trec orele, amestecaţi crema cu mixerul pentru câteva minute. Veţi obţine o cremă fina, delicioasă.

Aşezăm blaturile în ordinea următoare: violet, albastru, verde, galben, portocaliu, roşu, cu câte un strat egal de ganache între ele.
Îmbrăcăm tortul intr-un strat subţire de frişcă, apoi îl dăm la rece, lăsând un pic deoparte pentru stratul final. Când s-a răcit, iar primul strat s-a întărit puţin, îmbrăcăm tortul cu frişcă rămasă.

Poftă bună!

Sursa: voceaconstantei.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii