Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:58 21 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţetele zilei Fursecuri cu nuci, miere si rom, se topesc in gura

ro

18 May, 2021 14:20 1828 Marime text

Fursecuri fragede cu nuca si miere, reteta simpla si rapida. Reteta pas cu pas de fursecuri care se topesc in gura, cu miez de nuca, rom si miere. 

Astazi m-am trezit cu gandul sa fac niste fursecuri cu nuci, fragede si bune, dar am intrat cu stangul in bucatarie, trebuie sa recunosc. Pofta de fursecuri aveam, chef sa le fac, nu prea. Totusi am zis sa ma mobilizez si sa pregatesc minunile astea de fursecuri cu nuci care se topesc in gura, pentru weekend.

Am inceput cu aluatul, care se face in mai putin de 10 minute. A iesit impecabil, nicio problema pana aici. Dupa aluat au inceput aventurile cu fursecurile mele. Eram convinsa ca am in dulap o cutie intreaga de posuri de unica folosinta pentru patiserie, dar in cutie nu mai era decat unul singur. Am zis ok, nicio problema, am bagat aluatul de fursecuri in pos, mentionez ca aluatul este foarte cremos, am atasat duiul ondulat si dupa fix doua fursecuri, mi-a plesnit posul.

M-am calmat si am incercat sa gasesc solutii. Am scotocit in sertarele din bucatarie si brusc mi-au cazut ochii pe….batatorul de carne. Mi-am zis, de ce nu? Poate o sa iasa ceva dragut si da, iata ca au iesit frumusele fursecurile mele cu nuci, nu cum le gandisem eu inainte sa ma apuc de treaba, dar chiar mi-a placut aspectul lor final.

Am facut bilute de aluat, le-am asezat in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le-am aplatizat cu batatorul. Simplu, nu?

Iata cum se fac aceste fursecuri fragede cu nuca macinata, miere si rom.

Fursecuri cu nuca si miere – Ingrediente (10 bucati)
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 25 g miere
  • 45 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 150 g faina
  • 75 g nuca macinata
  • 2 linguri lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • miez de nuca (pentru ornat)
Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii