preparate-culinare.ro Portokalopita
preparate-culinare.ro: Portokalopita
							
							 03 Nov, 2014 00:00 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                    2748
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2748
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						 2748
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2748
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						 
							 Dulce, aromata si insiropata. Daca mai adaugi si faptul ca se face super usor si rapid, fara a fi nevoie a murdaresti prea multe vase, portokalopita intra usor in topul preferatelor mele. Fara a fi un desert pretentios, aceasta prajiturica greceasca reuseste sa te surprinda prin gustul bogat
Dulce, aromata si insiropata. Daca mai adaugi si faptul ca se face super usor si rapid, fara a fi nevoie a murdaresti prea multe vase, portokalopita intra usor in topul preferatelor mele. Fara a fi un desert pretentios, aceasta prajiturica greceasca reuseste sa te surprinda prin gustul bogatdatorat iaurtului gras si cremos, dar si aromelor proaspete si intense de portocala.
Cantitatile de mai jos sunt dublate, iese o tava mare (aproximativ 16-20 de bucati), dar daca aveti la masa mai putine persoane puteti reduce ingredientele la jumatate.
foi de placinta - 500 grame
ulei de masline - 240 ml
iaurt grecesc - 500 grame
oua - 8
zahar - 150 grame
praf de copt - 3 lingurite
coaja rasa de portocala -1 portocala
Pentru sirop - apa 300 ml
zahar -125 grame
coaja rasa si zeama de portocala - 1 portocala
Rețeta completă o puteți găsi pe www.preparate-culinare.ro/deserturi/108-portokalopita
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							 Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

 
															 
														 
										 
												 
												 
												 
												 
												 
												 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
					