Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Smochine umplute cu gorgonzola, rozmarin si miere, la cuptor

ro

26 Nov, 2014 12:18 2461 Marime text
Pentru ca azi a fost prima zi racoroasa si ploioasa de toamna, am simtit nevoia sa intru in spiritul anotimpului care ne-a cotropit. Ce poate fi mai reprezentativ pentru o zi de toamna timpurie decat aroma de smochine coapte?

smochine (cat mai coapte) 10 bucati
gorgonzola 100 grame
ulei de masline extravirgin 50 ml
rozmarin uscat 1/2 lingurita
miere 3 linguri

Mod de preparare

Smochinele se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.
Cu un cutit ascutit taiem coditele si facem 2 incizii perpendiculare, in forma de X, cam 1/3 din inaltimea smochinei. Nu taiati mai mult, deoarece umplutura se va topi si va curge din fructe. Se desfac usor, tragand de cele 4 sectiuni, incercand sa facem loc pentru gorgonzola.
Smochinele se ung cu ulei de masline pe toata suprafata si se asaza intr-o tava.

Se umplu cu gorgonzola (aproximativ o lingurita de branza pentru fiecare smochina) si se presara cu rozmarin si restul de ulei de masline.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 15 minute.
Platoul sau farfuria pe care servim se unge cu miere. Se asaza smochinele peste miere. Se servesc imediat, cat sunt calde.

https://www.preparate-culinare.ro/antreuri/32-smochine-coapte-cu-gorgonzola
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii