Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate culinare by Poliana Scones cu ceapa verde pentru micul dejun

ro

10 Nov, 2014 13:19 2469 Marime text
(4 portii)
Aceste scones, adaptate dupa o reteta din cartea "Fresh" a Annei Olson, sunt ideale pentru un mic dejun sau un brunch de weekend. Reteta originala era cu sunca, eu am inlocuit-o cu cascaval. Desigur, puteti adauga in ele orice va este pe plac si vi se pare ca se potriveste.
Sunt delicioase alaturi de sosul de branza de capra si sunt cele mai bune in ziua in care au fost facute. Aluatul se poate congela sau poate fi lasat si la frigider pe timpul noptii, astfel incat tot ce va ramane de facut dimineata este sa le bagati la cuptor. Atat de simplu!

Pentru scones

faina - 400 grame
praf de copt - 1 lingurita
sare - 1/2 lingurita
unt - 180 grame
lapte batut - 250 ml
ceapa verde (numai partea verde) - 1 legatura
cascaval - 200 grame

Pentru sosul de branza

branza de capra tartinabila - 150 grame
coaja rasa de lamaie - 1 lingurita
zeama de lamaie - 2 linguri
smantana/lapte batut - 2 linguri
marar proaspat -1 legatura
menta proaspata tocata - 1 lingurita
sare - 1/4 lingurita piper - 1/4 lingurita

Reţeta completă o găsiţi pe www.preparate-culinare.ro/mic-dejun/105-scones-cu-ceapa-verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii