Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:40 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preparate Culinare by Poliana Salam de biscuiti

ro

29 Nov, 2014 00:00 1549 Marime text


Salamul de biscuiti, dulcele care se gasea in caietul de retete al oricarei mame in copilaria noastra, e o adaptare romaneasca a traditionalului "Salami di cioccolato" italienesc. Popular in era comunista pentru disponibilitatea ingredientelor (biscuiti populari, cacao, rom, rahat, lapte), acest desert continua sa ramana printre preferatele multor nostalgici, atat pentru gustul foarte bun, cat si pentru simplitatea prepararii. Reteta de mai jos apartine mamei mele, cu o singura modificare: 50 de ml de lapte in plus, pentru o consistenta mai cremoasa. Daca va place salamul de biscuiti clasic, mai uscat, puteti pune numai 450 ml de lapte.

Ingrediente (2 bucăți)
biscuiti populari sau Petit Beurre 500 grame
lapte 450 ml
unt 50 grame
zahar 150 grame
cacao pudra 5 linguri
rahat 500 grame
esenta de rom 1 lingura
nuca de cocos/ornamente din ciocolata 50 grame

Mod de preparare

Biscuitii se zdrobesc, avand grija sa nu ii sfaramati foarte tare, nu vrem sa obtinem pesmet, ci sa avem si bucati mai mari. Se adauga pudra de cacao peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine. Laptele, zaharul si untul se pun la fiert intr-o craticioara. Cand e aproape de punctul de fierbere si untul e topit se adauga rahatul taiat cubulete si esenta de rom. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca un pic. Se toarna laptele peste biscuiti si se amesteca pana se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se imparte in doua. Pe o folie de plastic se asaza prima parte a compozitiei. Se ruleaza compozitia cat mai strans, sub forma unui salam. Se impacheteaza bine in folie. Se procedeaza la fel si cu restul de compozitie. Se dau salamurile la rece peste noapte. A doua zi se desfasoara si se imbraca in nuca de cocos sau alte ornamente. Se feliaza si se serveste rece.

https://www.preparate-culinare.ro/deserturi/57-salam-de-biscuiti

Ti-a placut articolul?

Comentarii