Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:56 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Ciulama cu carne de pasare

ro

03 Mar, 2018 18:42 716 Marime text
Foarte greu imi este sa descriu in cuvinte putine cat de mult iubesc ciulamaua cu carne de pasare si cat de multe amintiri frumoase ma leaga de ea. Printre primele retete invatate de la mami, a fost ciulamaua. Desi o reteta foarte simpla, mie nu mi-a iesit din prima. Nu am cantarit ingredientele, desi mami mi-a spus ca este foarte important sa avem cantitati exacte, iar supa am turnat-o toata deodata. Mi-a iesit plina de cocoloase si semana mai mult a supa crema decat a ciulama. Acum o fac cu ochii inchisi, ori de cate ori fac supa de pasare, sigur se lasa si cu o ciulama. Reteta de ciulama a mamei mele este foarte simpla si rapida. Ea nu a folosit niciodata nimic altceva in afara de supa de pui sau supa de gaina, faina si ulei. Asa o fac si eu, imi place mult mai mult decat ciulamaua cu smantana, se simte mai bine gustul delicios al supei de casa care sta la baza acestui minunat preparat. Bineinteles ca nu lipseste piperul, iar patrunjelul proaspat tocat ii da ciulamalei un gust desavarsit. Va invit sa incercati aceasta reteta de ciulama. Gasiti aici si reteta supei de gaina pe care am strecurat-o si folosit-o la ciulama.

Ciulama cu carne de pasare – Ingrediente (2 persoane)

50 ml ulei de floarea soarelui
50 g faina
500 ml supa de gaina/supa de pui
carne de gaina fiarta (pulpe, aripi)
piper
sare
1 lingura plina patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii