Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:03 19 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Tort de ciocolată cu cremă de ciocolată albă

ro

16 Sep, 2014 00:00 4352 Marime text
Reţeta tortului de ciocolată nu este deloc complicată şi nici măcar migăloasă, iar blatul are o consistentă perfectă pentru însiropat. Ştiu că spun asta despre majoritatea torturilor mele, dar acesta a fost atât de gustos şi parfumat, încât o să-l repet chiar zilele acestea.

Ingrediente Blat Tort

    250 ml apă călduţă
    200 g zahăr alb
    130 g zahăr brun cu melasa
    2 ouă
    125 g unt
    20 g cacao
    1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
    225 g făină
    3/4 plic praf de copt
    un vârf cuţit sare

Ingrediente – Crema de ciocolată albă cu cafea

    150 g ciocolată albă
    100 ml cafea fiartă
    250 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă

Ingrediente – Ganache de ciocolată toblerone

    200 g ciocolată toblerone
    400 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă

Ingrediente – Sirop de cafea

    250 ml apă
    2-3 linguri cafea
    125 g zahăr brun cu melasa/zahăr brun simplu
    esenţă de cafea

Ingrediente – Glazură de ciocolată

    100 ml apă
    170 g zahăr
    75 g cacao
    12 g foi gelatină/10 g gelatină praf
    90 ml smântână lichidă îndulcită pentru frişcă


Rețeta completă pe laura adamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii