Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:43 18 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Plăcințele cu carne tocată, rețetă cu carne de vită și aluat dospit

ro

23 May, 2019 18:49 1743 Marime text
Desi mi-am propus sa reduc carbohidratii pentru o perioada, nu am resuit sa ma tin de cuvant cand am scos din cuptor aceste divine placintele cu carne tocata. Sunt atat de bune si de fragede, ceva de nedescris. Pentru un aluat cu adevarat fraged, va recomand sa folositi untura, asa cum am facut eu. Untul este bun si el, dar pentru aceasta reteta de placinte, chiar va rog sa folositi untura.
 
Carnea tocata folosita pentru placinte a fost de vita, am cumparat zilele trecute o bucata frumoasa de carne, am tocat-o acasa si am trecut la treaba. De multe ori le-am facut si cu carne de porc, dar eu le prefer cu vita.
Reteta de aluat pentru placinte cu carne este foarte simpla, este un aluat dospit care necesita 2 ore de repaus, dar modul de preparare nu este deloc complicat. Si daca ma intrebati cum le prefer, calde sau reci, va spun sincer ca sunt la fel de bune. Chiar si dupa 2 zile, aluatul isi pastreaza consistenta, iar daca doriti, puteti sa le reincalziti in cuptor pentru cateva minute.
Sa vedem de ce avem nevoie pentru aceste placinte umplute cu carne.

Placintele cu carne tocata – Ingrediente (12 bucati)

Aluat cu untura pentru placinte cu carne – Ingrediente

  • 250 g faina
  • 20 g untura
  • 150 ml apa calduta
  • 3 g drojdie uscata/6 g drojdie proaspata
  • 4 g sare

Umplutura de carne pentru placintele – Ingrediente

  • 400 g carne tocata vita
  • 2 oua medii
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml vin alb demisec
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 50 g cascaval ras/parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 lingura plina patrunjel tocat
  • piper din belsug
  • ulei de masline (pentru uns placintele)
  • 100 g parmezan sau cascaval maturat (pentru pudrat placintele)
Mod de preparare pe Rețete culinare Laura Adamache

Ti-a placut articolul?

Comentarii