Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 17 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Placinte sarate rapide cu sunca si cascaval

ro

14 Feb, 2018 09:43 685 Marime text
Desi mancam la micul dejun un dulce (chec, muffins, biscuiti), uneori preferam ceva sarat, iar aceste placinte rapide cu sunca si cascaval sunt cea mai buna alegere. Se fac in cateva minute, nu folosim drojdie, asadar nu este nevoie sa lasam aluatul sa dospeasca. Avem nevoie doar de 4 ingredientepentru acest aluat de placinte: faina, iaurt natural, praf de copt si sare. Umplutura cea mai draga mie este formata din cascaval si sunca, dar puteti sa le umpleti cu legume sotate, ciuperci, branza sau carne tocata (vezi cum se prepara umplutura de carne pentru pateuri sau placinte). Placintele cu sunca si cascaval sunt bune calde sau reci, noua ne-au mai ramas cateva, iar a doua zi le-am incalzit cateva minute in cuptor si au fost la fel de gustoase ca in prima zi. Le puteti adauga in pachetelul de scoala al celor mici, sigur vor fi incantati de gustul acestor placintele cu sunca si cascaval.

Placinte sarate rapide cu sunca si cascaval – Ingrediente (6 bucati)
  • 450 g faina
  • 320 – 325 g iaurt natural (3 % grasime)
  • 6 g praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 6-8 felii sunca / prosciutto cotto
  • 6-8 felii cascaval

Ti-a placut articolul?

Comentarii