Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:58 21 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Pateuri cu ciuperci

ro

04 Sep, 2014 00:00 1115 Marime text


Pateurile cu ciuperci din imagini au un gust si o consistenta absolut perfecte, dupa parerea mea. Faina integrala, pe langa faptul ca este mult mai sanatoasa decat cea alba, are un gust aparte, mult mai evident in toate produsele pe care le obtinem cu ajutorul ei. De aceea, va sfatuiesc sa folositi foietaj facut in casa, nu cumparat. Oricum, in comert nu gasim atat de usor foietaj din faina integrala. Cel putin, eu nu am vazut pana acum. Pentru umplutura am folosit un borcan cu ciuperci taiate Sun Food, conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari. Reteta pateurilor cu ciuperci este destul de simpla, exceptand aluatul foietaj care, desi nu se face deloc greu, necesita un pic de timp.

Ingrediente – Pateuri cu ciuperci (9 bucati)

    200 g aluat foietaj din faina integrala (jumatate din ingredientele din reteta aluatului)
    1 borcan ciuperci Sun Food
    1 lingura ulei de masline
    3 linguri vin alb demisec/apa
    1 catel usturoi
    1 lingura patrunjel tocat
    100 g cascaval (eu am folosit Emmentaler)
    piper
    sare
    1 galbenus de ou + 2 linguri lapte (pentru uns)
    seminte de susan

Reţeta completă pe laura adamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii