Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:54 17 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Mâncare de vită cu sos de vin

ro

28 Jan, 2015 00:00 971 Marime text

 De mult prea mult timp nu am mai preparat o mâncare cu carne de vită, deşi această mâncare este preferată mea. Au fost sărbătorile, după ele au urmat două săptămâni de mâncare mai puţină, mişcare mai multă, şi uite aşa m-am trezit ieri cu frigiderul gol, lucru destul de neobişnuit pentru mine. Nu am stat prea mult pe gânduri, am scos carnea din congelator şi am pregătit o mâncare delicioasă cu carne de vită, vin roşu şi…ciocolată neagră. Nu va speriaţi, ciocolată nu îi influenţează gustul într-un mod negativ, adică mâncarea nu va avea gust de ciocolată şi chiar dacă vi se pare o combinaţie bizară, va garantez că sosul a fost de la divin în sus. Ciocolată trebuie să fie neagră neapărat, să aibă între 50-60% conţinut de cacao, nu mai mult, şi dacă chiar va este teamă să o folosiţi în această mâncare, puteţi să o eliminaţi, dar nu va recomand deloc să faceţi acest lucru.

Mâncare de vită cu sos de vin – Ingrediente

600 g pulpă superioară de vită
4 linguri ulei de măsline
30 g ciocolată neagră
2 căţei usturoi
5 cepe mici/2 cepe medii
10 roşii cherry
1 morcov mediu
1 tulpină ţelină Apio
1 linguriţă mică rasă scortioara
1 frunză dafin
1 linguriţă rasă măghiran proaspăt tocat
100 ml vin roşu demisec de bună calitate
150-200 ml supă de legume/apă
1 linguriţă rasă amidon de porumb
sare
piper

Reţeta completă pe: http://www.lauraadamache.ro/2015/01/mancare-de-vita-cu-sos-de-vin.html

Ti-a placut articolul?

Comentarii