Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Fursecuri fragede de Craciun - reteta rapida si simpla

ro

16 Dec, 2018 15:35 2523 Marime text

Fursecuri fragede de Craciun, reteta desert pentru masa de sarbatori

Doar cateva zile ne mai despart de Craciun, cea mai asteptata si vesela sarbatoare din an. Pe langa cadourile pentru cei dragi, curatenia generala si impodobirea bradului, ne gandim si la meniul de Craciun. In fiecare an dorim sa asezam pe masa de sarbatori, pe langa produsele traditionale, preparate dulci si sarate care sa ii impresioneze pe cei dragi.

Reteta fursecurilor de Craciun, fragede, este foarte simpla si gustoasa. Sa spunem ca singurul lucru mai migalos din aceasta reteta o reprezinta ornarea fursecurilor, dar chiar merita, plus ca puteti sa faceti acest lucru impreuna cu cei mici, se vor distra de minune!

Pentru aceasta reteta de fursecuri spritate cu unt, eu am folosit pistolul pentru biscuiti, dar daca nu il aveti printre accesoriile voastre de bucatarie, impachetati aluatul fursecurilor in folie de plastic alimentara, il puneti in frigider pentru 30 minute, apoi il intindeti in foaie de 5-6 mm grosime, pe masa pudrata cu faina, si il decupati cu forme clasice de fursecuri.

Pentru fursecuri facute cu pistolul, nu trebuie sa ungem tava cu absolut nimic. Tava pentru fursecuri trebuie sa fie perfect curata si uscata, atat.

Fursecuri de Craciun – Ingrediente (40 fursecuri)

275 g faina
90 g zahar pudra
170 g unt moale (82% grasime)
1 ou mare
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 pastaie vanilie (doar semintele)
1 varf cutit sare

Fursecuri de Craciun – Ingrediente pentru decor

cirese confiate
coaja portocala confiata
ciocolata alba (cca 200g)
ciocolata neagra (cca 200 g)
perle de zahar
bomboane mici colorate
fulgi de ciocolata

Mod de preparare pe Reţete culinare Laura Adamache
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii