Castagnole, gogosi turnate italiene
Castagnole, gogosi turnate italiene
13 Nov, 2017 12:54
ZIUA de Constanta
3328
Marime text
3328
Marime text
Delicioasele Castagnole sunt niste gogosi turnate, foarte simplu de facut, iar in compozitia lor regasim praful de copt si putin lichior pentru un gust desavarsit. Se fac cu precadere in luna februarie cand in toate orasele mari si mici din Italia se sarbatoreste Carnavalul, o festivitate care dateaza de pe vremea romanilor si grecilor, prin care acestia marcau inceputul primaverii. Carnavalul inseamna multa voie buna, petreceri insotite de deghizari, care alegorice, focuri de artificii si multe preparate, dulci sau sarate, prajite in baie de ulei. In aceasta luna, in toate magazinele italiene gasim castagnole, frappe, crostoli, tortelli etc., iar in Umbria, majoritatea produselor dulci prajite sunt stropite din belsug cu lichior Alchermes sau cu miere si pudrate cu mici bomboane colorate.
Castagnole, gogosi turnate italiene – Ingrediente (35 gogosi)
- 320 g faina
- 4 oua medii
- 125 g zahar tos fin
- 60 ml ulei floarea soarelui/arahide
- 6 linguri lichior limoncello/lapte
- 1 plic praf copt
- 1 lamaie medie (doar coaja rasa)
- 1 varf cutit sare
- 1 l ulei de arahide/ulei de floarea soarelui (pentru prajit gogosile)
- 200 g zahar tos fin (pentru tavalit gogosile)
Castagnole, gogosi turnate italiene – Modul de preparare pe: www.lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


