Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un meteorit de 4,5 miliarde de ani a aterizat în casa unor francezi

ro

12 Oct, 2011 01:00 2271 Marime text
bizar1.jpgDescoperire inedită în Franţa, unde un fragment de meteorit a ajuns în casa unor locuitori de la periferia Parisului.

Un fragment de meteorit a aterizat în casa unor locuitori din suburbia Parisului / FOTO: Le Parisien

O familie de francezi a avut o mare surpriză la revenirea din vacanţă, atunci când a găsit în casă o bucată de meteorit de mărimea unui ou care trecuse prin acoperişul locuinţei lor de la periferia Parisului.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, este pentru prima oară când o piatră venită din spaţiu este găsită atât de aproape de capitala Franţei şi unul dintre cei aproximativ 60 de meteoriţi care au "aterizat" în Franţa în ultimii 400 de ani.

bizar2.jpgSe crede că meteoritul a lovit casa în urmă cu câteva săptămâni, când familia Comette era în vacanţă, ceea ce explică faptul că ei nu au auzit zgomotul produs de impact. Ei au găsit fragmentul de meteorit abia când a început să plouă prin acoperiş.

Cum acoperişul era făcut din material foarte solid, cei doi s-au gândit că trebuie să fie vorba de un meteorit şi nu de o piatră aruncată de copiii din vecini.

Alain Carion, un specialist în minerale şi "vânător" de meteoriţi, a explicat că corpul ceresc bogat în fier este cunoscut sub numele de chondrită şi este uşor de recunoscut datorită crustei negre pe care o capătă topindu-se la intrarea în atmosfera Pământului. Carion a explicat şi că fragmentul are o vechime de 4,57 miliarde de ani şi provine dintr-un asteroid situat între Marte şi Jupiter.


Sursa REALITATEA.NET

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii