Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profetul lui Dumnezeu a descifrat "limba extratereştrilor", cel mai misterios manuscris. Vezi ce scria în document

ro

06 Dec, 2011 01:00 1772 Marime text

bizar.jpgO carte ilustrată, cu mai multe desene pe care nimeni nu a reuşit să le desluşească, i-a derutat pe experţii în criptologie vreme de mai multe secole.

Experţii s-au lăsat învinşi de codurile imposibil de descifrat, însă un om de afaceri din Finlanda, care s-a autoproclamat "profetul lui Dumnezeu" a reuşit să spargă codul.


Viekko Latvala pretinde că manuscrisul ar fi o lucrare a undelor sonice şi a silabelor vocale, iar mesajul ar fi o profeţie care ar putea revoluţiona medicina.

Ceea ce i-a şocat pe cercetători este modul în care este scris acest document. Caracterele şi desenele nu pot fi înţelese, iar faptul că volumul nu poartă niciun titlu sporeşte şi mai mult misterul manuscrisului.

Istorici, criptografi, arheologi şi bibliofili au studiat vreme de mai multe decenii textul, însă nu au reuşit să îi înţeleagă mesajul.

Asociatul lui Latvala a delarat: "Niciun om normal nu poate deodifica mesajul. Nu există o modalitate, o reţetă clară după care poate fi descifrat. Manuscrisul este doar un canal prin care este transmisă profeţia. Latvala este profetul lui Dumnezeu, de aceea a fost capabil să găsească soluţia. Decriptarea acestui manuscris este o muncă de o viaţă".

Potrivit descifrărilor făcute de Latvala, autorul manuscrisului nu ştia să vorbească nicio limbă de pe pământ, aşa că la vremea aceea a fost nevoit să îşi creeze propriul cod: astfel limbajul folosit este o amestecare de babiloniană, spaniolă şi italiană.

Desenele şi sfaturile sunt un sprijin pentru medicina de astăzi, oferind mai multe soluţii la boli care făceau ravagii în trecut, scrie Daily Mail.

Sursa si mai multe fotografii pe Antena 3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii