Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:16 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artă sau pornografie? Un calendar ŞOCANT cu penisuri, lansat în Italia

ro

17 Jan, 2012 00:00 1936 Marime text

bizar.jpgDupă ce a atras atenţia presei cu mai multe proiecte scandaloase, fotograful italian Oliviero Toscani a lansat joi la Florenţa (centru) un calendar publicitar compus din 12 fotografii ale unor penisuri. Evenimentul a avut loc la un an după ce artistul a lansat un alt calendar cotroversat, compus din poze cu pubisuri ale unor femei, informează AFP.

Lansarea calendarului cu penisuri a avut loc la Muzeul Naţional italian de Antropologie şi Etnologie. "Este pandantul celuilalt calendar. Fără acesta, celălalt nu ar servi la nimic şi viceversa. Este necesar să ne amuzăm un pic şi să ne oprim să mai raţionalizăm totul", a declarat artistul.

"Noi, bărbaţii, suntem mult mai civilizaţi ca voi, femeile! Voi vă enervaţi imediat ce vorbim despre micile voastre afaceri", a continuat fotograful.

Cele două calendare controversate promovează imaginea consorţiului toscan Vera Pelle (Piele Veritabilă - pellealvegetale.it), un grup de tăbăcari care utilizează coloranţi naturali extraşi din plante.

Fotograful Oliviero Toscani şi-a construit cariera pe scandal. El a ilustrat campanii pentru haine ale companiei Benetton destinate unui bărbat care a murit de SIDA (1992) şi unui condamnat la moarte în Statele Unite (2000). Unele dintre campaniile sale au fost interzise în Italia.

Sursa: Antena 3.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii