Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:17 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bancul zilei Chestii ciudate

ro

03 May, 2015 08:53 753 Marime text
1.În Elveţia este ilegal să trânteşti portiera oricărei maşini. 
2.În anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale. Bruce, mai termină cu figurile! 
3.În Danemarca legea permite deţinuţilor să evadeze din închisori. 
4.În Myanmar este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii. 
5.Pe timpul desfăşurării Primului Război Mondial, bărbaţii care erau dovediţi homosexuali, erau executaţi pe loc, fără niciun proces. 
6.În Singapore este contrar legilor acestei ţări să mesteci banală gumă de mestecat. 
7. Datorită faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege în Finlanda. Eşti un răţoi indecent! Adio! 
8.În anul 1935, guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urat desenat încât speria copiii mici. 
9.În urmă cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor în Roma, pe motiv că încurcau şi aglomerau circulaţia cetăţenilor români. 
10.În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde doreşte, inclusiv în caschetă unui poliţist, fără să poate fi trasă la răspundere. 
11.În Anglia oricine lipeşte greşit o marca poştală care o reprezintă pe regina, poate fi acuzat de trădare de ţară. 
12. În statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos. 
13. În Texas, porcii care fac sex în apropierea oricărui aeroport, încalcă o lege încă în vigoare care-i incriminează direct pentru astfel de fapte. 
14.În oraşul Alexandria din statul american Minneapolis, există o hotărâre legală care-i interzice oricărui bărbat căruia-i miroase gură a peste, să aibă vreun contact sexual cu o femeie. 
15.În statul Carolina de Nord, este interzis de lege să înjuri în prezenţa... morţilor. 
16.Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un peste. 
17.În statul Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu paraşuta în zilele de Sâmbătă, acesta ajunge invariabil la închisoare. 
18. Tot în oraşul Alexandria din statul Minneapolis, dacă răsuflarea unui bărbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia-i este interzis de lege să aibă orice fel de contact sexual cu soţia să. 
19.În capitală statului El Salvador, oraşul San Salvador, există o lege care condamnă la moarte prin împuşcare în faţă unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul capitalei. Anul trecut 32 de şoferi ghinionişti au fost executaţi în acest mod. 
20.În oraşul englez York există încă în vigoare o lege datând din Evul Mediu, care-i permite oricărui cetăţean al oraşului să ucidă orice scoţian întâlnit în York. Evident, doar dacă scoţianul vizat poartă asupra să un arc şi o tolba cu săgeţi. 
21.În Anglia anului 1837, dacă un bărbat sărută o femeie fără voia ei, există o lege care-i permitea femeii sărutate forţat, să-l muşte de nas cât se poate de tare pe bărbatul vinovat. 
22.În statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoie de acordul scris şi semnat al soţului acesteia. 
23.Dacă ajungi cumva în oraşul Logan County, să nu săruţi niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă îţi este soţie sau prietenă. Legile acestui oraş pedepsesc acest gest cu închisoarea. 
24.În Paraguay duelul este permis de lege, atâta timp cât cei doi participanţi la duel fac dovadă că donează sânge spitalelor. 
25.Hipnoză este o practică interzisă în şcolile publice din oraşul american San Diego. 
26.În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte şosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbaţii se excită sexual în preajma lor. 
27.În statul american Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracţiune, iar bărbatul pătimaş riscă închisoarea. 
28.Acum circa 300 de ani, orice cetăţean japonez care încerca să părăsească Imperiul Soarelui Răsare, era condamnat pe loc la decapitare pentru trădare de ţară. 
29.În oraşul Eureka din starul american Nevada, legea interzice că un bărbat cu mustaţă să sărute o femeie. 
30.În Bangladesh, chiulitul de la şcoală este interzis de lege. Orice elev prins în afară orelor de curs, ajunge la închisoare. 
31.Oraşul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis că un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă această este îmbrăcată în pijamale. 
32.Pe teritoriul Franţei este ilegal să dai numele de Napoleon unui porc. 
33.În oraşul Baltimore din Maryland, este ilegal să intri cu un leu într-o sala de cinema. (Cred că erau mulţi ai naibi care doreau să facă asta 
34.Este contrar legii pentru orice cetăţean britanic să moară în interiorul Palatului Parlamentului din Londra. 
35.Dacă ajungeţi în oraşul Miami din Florida, reţineţi că este interzis de lege să imitaţi orice fel de sunete emise de animale. 
36.În Bahrein este interzis de lege că un bărbat ginecolog să examineze direct organele genitale ale unei femei. Puţinii bărbaţi medici ginecologi din acesta ţară musulmană, se folosesc în acest scop de o oglindă poziţionată astfel încât să le ofere imaginile de care au nevoie atunci când stabilesc un diagnostic pe cale vizuală. 
37.În statul american Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la închisoare. 
38.Singură ţară din lume care nu a cenzurat niciun film porno este Belgia. 
39.În oraşul italian Milano există o lege locală care-i obligă pe cetăţeni să zâmbească tot timpul, cu excepţia situaţiilor când merg la spital sau la înmormântări. 
40.În statul american Washington, dacă un cetăţean se laudă în public că are părinţi bogaţi şi influenţi, persoană în cauza ajunge la închisoare. 
41.Există o lege în oraşul Oxford din statul Ohio, care interzice oricărei femei să se dezbrace în faţă unei fotografii care reprezintă un bărbat. 
42.Legile oraşului Willowdale din statul Oregon interzic oricărui bărbat care face dragoste cu o femeie, să înjure sau să blesteme pe durata întregului act sexual. 
43.În timpul oricărui act sexual petrecut în oraşul Conorsville din Wisconsin, este interzis de lege că un bărbat să tragă cu o armă de foc în momentul în care partenera să se apropie de orgasm. 
44.Orice femeie aflată pe teritoriul oraşului Tremorton din statul Utah va ajunge la închisoare dacă face dragoste cu un bărbat în interiorul unei ambulanţe. 
45.În Indonezia, legea pedepseşte masturbarea efectuată fie de bărbaţi sau femei, cu moartea prin decapitare. 
46.Până în prezent, 24 de state americane dau câştig de cauza divorţului intentat de orice femeie care pretinde că soţul sau este impotent. 
47.Dacă ajungeţi cumva în statul american Kentucky, să nu transportaţi niciodată cornete de îngheţată în propriile buzunare. Există o lege în vigoare conform căreia puteţi ajunge la închisoare pentru această fapta. 
48.Dacă cumva transportaţi o bombă nucleară în oraşul Chico din Caliornia, sunteţi pasibili de o amendă de 500 $, pentru transport de material radioactiv pe teritoriul oraşului. 
49.În Danemarca există o lege care-i obligă pe toţi posesorii de automobile să se uite sub propriile maşini în căutarea unor eventuali copii ascunşi acolo, înainte de a urcă la volan şi a demara.

Ti-a placut articolul?

Comentarii