Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deltacons - esenta victoriei!

ro

13 Aug, 2004 00:00 2403 Marime text

Profil de firma

In constructii si in sport, Deltacons este sinonimul succesului

Cu o cifra de afaceri de peste 1000 de miliarde lei, firma de constructii tulceana Deltacons a dus voleiul romanesc in elita europeana in primavara acestui an, pe langa titluri si participari in cupele europene. La Tulcea s-a creat o emulatie pentru volei si nu intamplator orasul de pe malul Dunarii a ajuns capitala voleiului romanesc.

Deltacons inseamna constructii si volei in acelasi timp, o asociere fericita care, in timp, a transformat numele intr-un sinonim al succesului. De altfel, sloganul firmei si al clubului de volei cu acelasi nume, Deltacons, este esenta victoriei, iar rezultatele - atat ale firmei, cat si ale echipei de volei - sunt cele care dau greutate si confirma acest slogan.

1.000 de miliarde cifra de afaceri pentru o firma dintr-un oras cu mai putin de 100.000 de locuitori

SC Deltacons SA este una din firmele tulcene care a depasit de mult granitele orasului si judetului, prin calitatea celor 1200 de angajati si mai ales a muncii lor. Cu obiect de activitate in executarea de constructii civile, industriale, hidrotehnice, edilitare, de imbunatatiri funciare si extractia agregatelor de cariera si balastiera, Deltacons SA este o firma cu capital integral privat, infiintata in 1991, care anul trecut a realizat o cifra de afaceri de 1000 de miliarde lei, ceea ce pentru un oras cum este Tulcea, cu mai putin de 100.000 de locuitori, inseamna ceva. In timp, Deltacons SA a implementat si dezvoltat un sistem propriu de management al calitatii in conformitate cu unul dintre cele mai moderne standarde existente in domeniu: ISO 9001. Asa se face ca anul trecut, mai precis in data de 23 mai, Deltacons SA a obtinut certificarea sistemului de management al calitatii de catre organisme cu recunoastere interna si internationala, respectiv SRAC si IQ Net. Si tot anul trecut, pe 5 iunie, a mai obtinut Certificatul de autorizare nr. AAC 22/2003 emis de Autoritatea Aeronautica Civila Romana, prin care i se confera dreptul de a efectua lucrari de constructii, reparatii si intretinere pentru activitatile de aeronautica civila. Nominalizata in 2003 de catre Ministerul Afacerilor Externe la sectiunea "Reprezentarea Romaniei in afaceri", Deltacons SA a fost distinsa anul acesta, pe data de 1 martie, la Frankfurt, cu trofeul "Arch of Europe", trofeu ce se acorda celei mai reprezentative firme de profil care respecta standardele Total Quality Management QC 100 Model, pe criterii de management, calitate, tehnologie, respectarea normelor de mediu, profesionalismul angajatilor, tendinte si strategii financiare, cifra de afaceri si profit. Dupa recunoasterea internationala de la Frankfurt, a urmat si recunoasterea nationala, pe 29 aprilie, la Constanta, Inspectoratul de Stat in Constructii acordand "Premiul de Calitate" firmei Deltacons pentru lucrarea "Protectie si consolidare taluzuri Km 44, malul drept Canalul Dunarea - Marea Neagra intre +10,00 si cota terenului natural".

Santier de lucru in Senegal si utilaje unice in Europa

Cu peste 50 de lucrari de constructii civile, industriale, hidrotehnice, edilitare, destinate portului si de comunicatii terestre executate in ultimii ani la cel mai inalt standard de calitate, atat pe raza judetului Tulcea, cat si in afara acestuia, recent Deltacons a deschis un santier de lucru (constructii si montaj) in Senegal. Lucrarile desfasurate in tara africana vizeaza protectia costiera in orasul Dakar ("Protectie Costiera Au Parte du Millenaire"), amenajarea complexa a zonei "Le phare du monrelles", apararii de maluri la Rufisque si Mbao, precum si lucrari de constructie de poduri pe afluentii raului Senegal in localitatea Halwar. In privinta utilajelor cu care isi desfasoara activitatea angajatii Deltacons, unul dintre acestea este unic in Europa. Este vorba despre un echipament de dragare tip Amphibex, achizitionat din Canada, care executa pe principiul absorbant-refulant lucrari de dragare, decolmatare, destufizari cu o productivitate de 30-60 mc/h. Buldoexcavatoare, buldozere, excavatoare, incarcatoare, fadrome si dragi de mai multe tipuri completeaza dotarea cu utilaje de hidromecanizare a firmei Deltacons, care mai detine si un impresionant parc auto plus o flota de remorchere, gabare si salupe. O statie de sortare a produselor de balastiera, centralele de producere a betoanelor tip Cedomal C 51A si Elba, precum si atelierele de constructii metalice si tamplarie completeaza patrimoniul firmei.

Deltacons construieste un terminal pentru pasageri in Portul Constanta

Lucrarile de constructii de cea mai buna calitate realizate pentru beneficiarii din toata tara au creat un renume firmei Deltacons. Nu intamplator, dupa ce a obtinut lucrarea "Amenajare Complexa Port Turistic Tomis", Deltacons Tulcea a castigat recent si licitatia pentru constructia unui terminal pentru pasageri in Portul Constanta, beneficiarul lucrarii fiind Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta. "Gara maritima" va fi o cladire cu o suprafata de 3700 metri patrati ce va cuprinde si spatii comerciale, magazine tip duty-free, precum si cabinete medicale, acest proiect fiind in valoare de 2,5 milioane euro.

Voleiul masculin, sportul reprezentativ pentru constructorii de la Deltacons Tulcea

Inca din primul an de la infiintarea Clubului Sportiv Municipal Danubiu, care s-a inscris in Divizia A, firma Deltacons a devenit principalul sponsor al voleiului tulcean, sustinerea financiara fiind canalizata atat spre echipa de seniori, cat si spre cele de juniori, inscrise in competitie sub numele de CSS Deltacons Tulcea. La finalul primului sezon in Divizia A, unul de "acomodare" cu primul esalon, echipa de volei s-a clasat pe locul opt, in timp ce echipele de cadeti si juniori au castigat titlurile nationale. Sezonul 2000-2001, in care implicarea firmei Deltacons in conducerea sectiei de volei a fost totala, a marcat inceputul drumului spre glorie. Titlul de vicecampioana castigat la finalul sezonului in lupta cu multipla campioana Petrom Ploiesti a insemnat inceputul unei dispute ce a devenit clasica in ultimii ani intre cele doua forte care au dominat voleiul masculin romanesc in ultima vreme. Cu un alt antrenor, profesorul Mircea Spatacean, si cu o serie de jucatori noi adusi la echipa, VC Deltacons Tulcea avea sa debuteze in toamna anului 2001 in cupele europene (in CEV Cup), rezultatele fiind multumitoare pentru o echipa aflata la primul sezon in Europa: trei victorii si doua infrangeri. Dupa debutul in cupele europene si dupa un nou titlu de vicecampioana, echipa de volei Deltacons Tulcea a cunoscut consacrarea pe plan intern in sezonul 2002-2003, cand a castigat atat campionatul, cat si cupa, in premiera pentru sportul dintr-un judet care, la sporturi de echipa, a fost in permanenta in plan secund.

Cea mai buna performanta pentru voleiul masculin romanesc in ultimii 18 ani

Dupa un sezon, 2002-2003, in care a obtinut tot ce se putea obtine pe plan intern, respectiv cupa si campionatul, echipa de volei Deltacons Tulcea si-a propus ca obiectiv pentru urmatorul sezon calificarea la turneul final al Top Teams Cup, cupa echipelor de top din Europa. Cu un parcurs in care a obtinut trei victorii si a inregistrat doar o infrangere, echipa de volei s-a calificat la turneul final ce a avut loc in martie 2004, la Innsbruck in Austria. Fara nici un obiectiv la acest turneu final, Deltacons Tulcea a fost la un pas de castigarea titlului european, fiind invinsa in finala de o echipa din Ucraina, Lokomotiv Harkov, finalista editiei precedente a Top Teams Cup. Prezenta unei echipe romanesti intr-o finala de cupa europeana a fost o performanta repetata dupa 18 ani in care voleiul masculin romanesc s-a aflat permanent in coada clasamentelor Europei.Pentru sezonul 2004-2005, echipa de volei Deltacons Tulcea, inscrisa tot in Top Teams Cup, are ca obiective organizarea turneului final la Tulcea si castigarea trofeului european, obiectiv realizabil tinand cont ca in vulcanica Sala Polivalenta din Tulcea, in care peste 1100 de spectatori ocupa toate locurile din tribuna si formeaza cea mai frumoasa galerie din voleiul romanesc, Deltacons Tulcea a castigat toate meciurile disputate in cupele europene fara sa piarda macar un singur set!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii