Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Pardina nimeni nu-i preda primarului nimic

ro

28 Aug, 2004 00:00 1303 Marime text

Curtea de Conturi, pentru unii muma

Dumitru Pocora, actualul primar al localitatii spune ca pana in prezent, Cornel Timofan, cel care a fost seful administratiei locale in mandatul anterior, refuza sa participe la operatiunea de inventariere a patrimoniului * Totodata, Timofan nu i-a predat mijloacele fixe si obiectele de inventar, astfel incat activitatea primariei este periclitata * Primarul a inaintat o plangere si catre Curtea de Conturi Tulcea pentru a efectua un control de fond al evidentelor contabile * Institutia statului ii raspunde ca abia prin luna octombrie ar putea sa vina in control la Pardina * "Daca as fi fost eu la PSD si Timofan la PRM, pana acum erau de mult aici", spune cu naduf primarul.

La multe dintre primariile din judetul Tulcea, dar nu numai de aici, imediat dupa terminarea alegerilor si in special acolo unde au fost schimbati primarii au aparut problemele. Sunt situatii in care primariile nu mai au nici un leu in cont, care au ramas fara salarii pentru angajati, fara apa sau curent, pentru ca primarii dinaintea lor au praduit totul. O situatie inedita exista in prezent in localitatea Pardina, unde nici pana in prezent Cornel Timofan, fostul primar pesedist, nu a participat la operatiunea de inventariere a patrimoniului primariei, prilej cu care ar fi trebuit sa predea si mijloacele fixe si obiectele de inventar. Dumitru Pocora, actualul primar, membru al Partidului Romania Mare spune ca in ciuda nenumaratelor adrese trimise celui caruia i-a luat locul, dar si gestionarului de patrimoniu, singurul raspuns al lui Cornel Trifan, a fost: "eu nu am in inventar nici un obiect, iar persoanele care le-au exploatat, din neglijenta nu le-au mai adus la Primarie, drept pentru care invitati gestionarul primariei. Va multumesc pentru intelegere".

Nici institutiile statului nu raspund

Primarul i-a trimis mai multe instiintari celui care are in gestiune bunurile de la primarie si caminul cultural, dar acesta nu a raspuns pana acum. Pocora spune ca neglijenta fostei administratii locale a ajuns pana acolo incat nici Registrul de Evidenta Bunurilor nu mai exista la primarie. De asemenea actualul primar precizeaza ca dosarele nu i-au fost predate si nu stie ce este in lucru si ce este finalizat pana acum. In vederea elucidarii tuturor problemelor care sunt in primarie, Pocora a adresat o plangere Curtii de Conturi Tulcea pentru a efectua un control de fond al evidentelor contabile apartinand institutiei, acesta presupunand ca aici au fost savarsite o serie de ilegalitati, unele dintre ele fiind chiar cunoscute de toata comuna. Raspunsul Curtii de Conturi este la fel de surprinzator pentru actualul primar, pentru ca de-abia prin luna octombrie institutia statului poate demara o astfel de actiune la Pardina. Pocora a mai adaugat referitor la acest aspect: "Daca as fi fost eu la PSD si Timofan la PRM, pana acum erau toate controalele finalizate si ma gaseau vinovat chiar daca aveam dreptate".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii