Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobiografie - Christian Gigi Chiru

ro

08 Jun, 2012 01:00 2829 Marime text
autobiografie.jpg

Sunt născut în Constanţa, la 1 februarie 1966, şi am copilărit în cartierul Inel II. Sunt tatăl a patru copii: o fată şi trei băieţi. Provin dintr-o familie cu patru copii: doi băieţi şi două fete. Întreaga mea familie ştie ce înseamnă munca, de la lucrul pământului, la mediul de afaceri. Sunt dobrogean de trei generaţii, fiind descendent pe linie maternă al marelui savant român, speologul Emil Racoviţă. Bunicul meu, Neculai Racoviţă, care a fost marinar, era văr primar cu Emil Racoviţă. Cu siguranţă, această legătură genealogică mi-a lăsat în fire dragostea pentru mare, pentru noi orizonturi şi spiritul îndrăzneţ şi curajos al predecesorilor mei.

Am început afacerile în 1989. Oricine a avut curajul să încerce să schimbe ceva în viaţa lui atunci are astăzi măcar o afacere prosperă, de nivel mediu.

Acum am o firmă de turism, una de construcţii şi sunt acţionar la o companie care realizează produse de marochinărie. Nu am putut deschide o fabrică în Constanţa din cauza condiţiilor inacceptabile puse de actuala conducere a Primăriei.

Am decis să intru în politică în 2004, după ce m-am lovit de mai multe ori de problemele „sistemului" administrativ local, mai ales în perioada în care am încercat să pun pe picioare un parc acvatic. De atunci sunt într-o competiţie continuă pentru a face ca autorităţile locale să se apropie de cetăţean, de problemele lui.

Experienţa din Consiliul Local şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (din 2004 până în 2011) m-au ajutat mult în câştigarea de experienţă pentru rezolvarea problemelor locale.

Doresc să dezlipesc etichetele jenante care au fost puse Constanţei în ultimii 12 ani. E nevoie de o Primărie a constănţenilor, iar eu am făcut acest lucru deja posibil.

Vrea să pun în aplicare proiecte de reconstrucţie şi restaurare a centrului istoric al Constanţei, astfel încât oraşul nostru să redevină o perlă a Mării Negre şi o veritabilă atracţie turistică, la fel ca orice port vechi şi frumos din lume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii