Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială împotriva traficului de persoane

ro

30 Jul, 2015 08:17 1533 Marime text
 
Ziua mondială împotriva traficului de persoane se marchează la 30 iulie. A fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin Rezoluția 68/192, la 18 decembrie 2013, pentru a crește gradul de conștientizare a situației victimelor traficului de ființe umane și pentru promovarea protecției drepturilor lor, informează Agerpres.

În mesajul său, pentru acest an, secretarul general al ONU, Ban Ki-moo, subliniază faptul că femeile și fetele vulnerabile formează majoritate victimelor traficului de ființe umane. Victimele sunt păcălite de către traficanții care le promit locuri de muncă bine plătite. Migranții care își părăsesc locurile natale pentru a scăpa de sărăcie, de conflicte și de persecuție prezintă riscul de a deveni viitoare victime. Secretarul general al ONU transmite un apel pentru toate țările de a lupta împotriva spălării banilor și îndeamnă țările membre să semneze și să ratifice convențiile ONU împotriva corupției și a criminalității transnaționale organizate, inclusiv a protocolului traficului de ființe umane, potrivit www.un.org, citat de Agerpres.

Traficul de persoane este o infracțiune gravă și o încălcare gravă a drepturilor omului. Biroul Națiunilor Unite pentru combaterea Drogurilor și a Criminalității (UNODC), în calitate de apărător al Convenției Națiunilor Unite împotriva criminalității transnaționale organizate (UNTOC) și al Protocoalelor sale, asistă statele în eforturile lor de a pune în aplicare Protocolul privind prevenirea, reprimarea și pedepsirea traficului de persoane (Protocolul traficului de persoane).



Sursa: Agerpres
Sursa foto: www.un.org


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii