Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:07 26 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a teatrului de păpuşi va fi celebrată la Teatrul "Căluţul de Mare" din Constanţa

ro

15 Mar, 2019 10:45 572 Marime text

În săptămâna 18.03.2019-24.03.2019, la Teatrul pentru copii și tineret Constanța „Căluțul de mare” vor avea loc două evenimente dedicate Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși din 21 martie 2019, după cum urmează:

Joi, 21 martie 2019, ora 17.00, în foaierul Teatrului „Căluțul de mare” se va desfășura vernisajul-expoziție de fotografii din piesele din repertoriul curent, sub coordonarea drei fotograf Elena Gheorghiu.

Duminică, 24 martie 2019, ora 11.30 are loc premiera piesei "Lebedele", o adaptare neconvențională, dar plină de sensibilitate și profesionalism, după minunatul basm al lui Hans Christian Andersen, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație. Decorurile magnetizante ce îi poartă pe copii într-o lume plină de mistere, sunt lucrate cu măiestrie de scenografa constănțeană Eugenia Tărășescu-Jianu, cu o coloană sonoră coordonată de compozitorul Alexandru Berehoi, cu versuri pline de umor și impact emoțional ce ajută la dezvoltarea prezentării personajelor. Coregrafia spectacolului este realizată de talentatul coregraf Ionuț-Sergiu Anghel.

In distribuție, micii spectatori îi vor reîntâlni pe Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi.

Alături de blânda și curajoasa Eliza care se sacrifică și pătrunde într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei, cei mici vor face cunoștință cu personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia (Eliza suferă enorm că ea și frățiorii ei sunt orfani de mamă) cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață.

„Cine are o mamă, de-i bună sau rea,/ S-o prețuiască așa cum e ea,
E totuși mama ta!/ E rău să nu ai mamă, asta puțini o știu.
Ai grijă, bagă de seamă/ Până nu e prea târziu!”

În final, binele învinge și Eliza reușește prin sacrificiul pe care îl face pentru cei 11 frați ai ei, transformați în lebede de vrăjitoarea cea rea, să rupă vraja aruncată asupra lor .
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii