Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională a voluntarilor, celebrată pe 5 decembrie. Care este tema din 2015

ro

05 Dec, 2015 11:23 1515 Marime text
Ziua internațională a voluntarilor este celebrată în fiecare an, la data de 5 decembrie și oferă voluntarilor și organizațiilor ocazia de celebra munca în folosul celorlalți, de a împărtăși valorile voluntariatului și de a le promova în cadrul comunităților, al organizațiilor neguvernamentale, al agențiilor ONU, al autorităților guvernamentale sau al sectorului privat.

Anul acesta, ziua de 5 decembrie este dedicată persoanelor care își dăruiesc timpul, talentul, energia, cunoștințele și abilitățile în folosul comunității, pentru un viitor mai bun al întregii societăți. Tema din 2015 este „Lumea ta se schimbă. Tu? Fii voluntar!'', fiind o provocare lansată voluntarilor din întreaga lume de a se implica în implementarea noilor obiective globale.

Ziua a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite prin Rezoluția Adunării Generale nr. 40/212 din 17 decembrie 1985. În România, această zi este marcată începând cu anul 2000, când Centrul Național de Voluntariat „Pro Vobis'' (atunci centrul local de voluntariat în Cluj-Napoca) a organizat prima Gală județeană de decernare a premiilor pentru implicarea în comunitate, eveniment dedicat recunoașterii voluntarilor și celor care sprijină mișcarea de voluntariat în România, notează Agerpres. Modelul s-a extins ulterior și în alte localități din țară, unde există centre de voluntariat.

Sursa foto: stiri.tvr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii