Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:23 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziții în opt județe la persoane bănuite de evaziune ficală cu un prejudiciu de 4 milioane de lei

ro

12 Apr, 2016 08:57 832 Marime text
 
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, efectuează 47 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală în judeţele Alba (8), Mehedinţi (12), Vâlcea (11), Gorj (4), Dolj (7) Hunedoara (1), Iaşi (3) şi Dâmboviţa (1) la mai multe locuințe şi la sediile unor societăţi comerciale. Vor fi puse în executare 33 de mandate de aducere.
 
În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.
 
Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului.
 
Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei.
 
Poliţiştii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii