Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziţii efectuate de poliţişti într-o săptămână. Ce au descoperit oamenii legii în locuinţele suspecţilor

ro

30 Sep, 2018 09:58 1124 Marime text
În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 80 de percheziții și au instituit măsuri asigurătorii în valoare de aproape 45.000.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.
 
Potrivit Poliţiei Române, în perioada 22 – 28 septembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 80 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 63 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice. 
 
În cauzele penale instrumentate, faţă de 161 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, iar față de 15 au fost dispuse măsuri preventive (5 reținute, una arestată la domiciliu şi 9 sub control judiciar).
 
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 44.750.365 de lei, dintre care 8.426.642 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 990.000 de lei.
 
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproape 300.000 de ţigarete, 18 kilograme de tutun şi 385 de litri de alcool.
 
* * *
 
La data de 26 septembrie a.c, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat 26 de percheziţii, în municipiul Bucureşti și județele Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, la domiciliile unor persoane și sediile sociale ale unor societăți comerciale cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.
 
Din materialul probator administrat până în prezent, au rezultat indicii că persoanele în cauză, în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2014, ar fi creat un sistem prin care societăţi comerciale controlate şi administrate în fapt de acestea, dar şi societăţi ce aparţineau altor persoane, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, respectiv de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit.
 
Activitatea infracțională se realiza prin evidenţierea în contabilitate şi în documentele legale (deconturile de T.V.A. şi declaraţiile privind obligaţiile de plată către bugetul de stat) a unor operaţiuni nereale şi cheltuieli fictive, în baza unor relaţii cu societăţi controlate în fapt tot de persoanele bănuite.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 8.982.728 de lei, reprezentând T.V.A. şi  impozit pe profit, eludate la plată.
 
În vederea continuării cercetărilor, 32 de persoane au fost conduse la audieri.
 
Echipele participante la operaţiune au fost constituite din poliţişti specializați din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., Poliției Capitalei și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Dâmbovița, Argeș și Prahova, împreună cu grupe de intervenție din cadrul S.I.A.S..
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii