Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

ro

30 Dec, 2018 15:39 1095 Marime text
Poliţiştii de frontieră români şi maghiari au desfăşurat o acţiune comună pe linia migrației ilegale în cadrul căreia au depistat 41 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în data de 29.12.2018, ora 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în urma acțiunii  polițiștii de frontieră români au interceptat şi reţinut în aproierea fâşiei de protecţie a frontierei de stat douăzeci și două de persoane care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În același timp au fost anunțate autoritățile de frontieră din ţara vecină pentru cercetarea zonei, care ne-au anunțat că în imediata apropiere a graniței a fost depistat un alt grup de 19 persoane.

Grupul depistat pe teritoriul României a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări, iar în cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci și unu de cetăţeni din Irak şi unul din Afganistan, dintre care cincisprezece adulţi având vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani şi șapte minori cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

"Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă.

 Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări asupra persoanelor în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun" - au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontrieră. 

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii