Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de dosare penale, întocmite de poliţiştii de la Transporturi. Ce nereguli au depistat

ro

30 Dec, 2018 11:10 843 Marime text
În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au întocmit 50 de dosare penale și au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, pentru neregulile depistate în zona stațiilor de cale ferată, porturilor, pe rute feroviare și navale.
 
În perioada 21 – 28 decembrie a.c., sub coorodonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, polițiștii au patrulat în 403 stații de cale ferată, în peste 400 de trenuri de călători, precum și în 195 de alte zone (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale).
 
Pe timpul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale, au fost întocmite 50 de dosare penale.
 
De asemenea, au fost depistate 5 persoane urmărite la nivel național sau internațional, 2 minori lipsiți de supraveghere (care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament) și 2 persoane cu afecțiuni psihice (care au fost internate în unități spitalicești competente).
 
Totodată, au fost depistate, în flagrant delict, 17 persoane, în timp ce comiteau infracțiuni și identificate alte 30, cercetate în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut. A fost reținută, pentru 24 de ore, o persoană, față de aceasta fiind dispusă ulterior măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.
 
Tot în cursul săptămânii, polițiștii de la transporturi au desfășurat 4 acțiuni specifice pe linia comerțului ilegal, a contrabandei și a siguranței transporturilor, pe apă și pe uscat.
 
În urma acțiunilor derulate, au fost depistate 4 persoane deținătoare de țigarete de contrabandă, în scopul comercializării și 3 persoane care dețineau ilegal droguri, față de care s-au luat măsurile legale.
 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 10.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 10.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii