Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Yves Rocher a incetat din viata

ro

27 Dec, 2009 14:00 2521 Marime text

logo_yves-rocher1.jpgYves Rocher a încetat din viaţă

Yves Rocher, proprietarul casei de cosmetice cu acelaşi nume, a decedat sâmbătă la Paris la vârsta de 79 de ani, la spitalul Lariboisiere, notează www.realitatea.net . Compania pe care acesta o conducea şi care îi poartă numele are peste 15.000 de angajaţi în toată lumea.

Yves Rocher s-a născut pe 7 aprilie 1930 la Gacilly din Morbihan, un orăşel al cărui primar a fost, în diverse mandate, între 1962 şi 2008. Yves Rocher a fondat celebra marcă de cosmetice în 1959, având ca deviză «frumuseţea prin intermediul plantelor» şi refuzul tuturor produselor sintetice.

www.realitatea.net arată că în 1965, Yves Rocher a lansat «Livre vert de la Beauté» (Cartea verde a frumuseţii), tradusă acum în peste 20 de limbi. În 1965 a deschis primul magazin de cosmetice. În 1992 a lăsat afacerea pe mâna fiului său Didier, dar s-a reîntors la conducerea companiei trei ani mai târziu după decesul fiului său.

"Un mare industriaş francez", aşa l-a numit preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, pe Yves Rocher. Prezent în peste 30 de de ţări, grupul Yves Rocher are o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, care îl plasează pe locul 18 în lume, scrie www.realitatea.net. Sâmbătă, preşedintele francez l-a omagiat pe «marele industriaş francez, inventatorul cosmeticelor pe bază vegetală şi cel mai mare vânzător de produce cosmetice prin poştă». Yves Rocher, mai scrie comunicatul de presă al preşedinţiei franceze, «a ştiut să construiască pas cu pas un grup de servicii de înfrumuseţare, a ştiut să investească, să creeze locuri de muncă şi să protejeze mediul înconjurător, în special prin intermediul fundaţiei Rocher-Institut de France».

Sursa: www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii